Mahaguthi


Artesania en Feltre de Mahaguthi
Fet i pintat a mà

Mahaguthi, “Craft with a Conscience” és una organització de comerç just que produeix, comercialitza i exporta artesania del Nepal. La cooperativa està formada per més de mil productors individuals i una desena d’altres petites cooperatives o tallers artesans, el 50% dels quals pertanyen a zones rurals i àrees de muntanya. La majoria dels productors són dones a qui s’ha donat l’oportunitat d’aplicar els seus coneixements i habilitats ancestrals en la producció artesana d’articles tan diversos com paper lokta, ceràmica, confecció, pintura… cosa que els ha permès aportar recursos a les seves famílies i sortir del risc d’exclusió social. A més a més, el 40% dels beneficis que obté Mahaguthi es destinen de forma directa a l’Ashram Tulsi Mehar Mahila, on es desenvolupen programes d’acollida per a dones i nens, així com iniciatives d’alfabetització per a adults, formació professional, alimentació, educació i atenció sanitària.

Mahaguthi supervisa les condicions de producció dels artesans i les artesanes per a que compleixin amb tots els criteris del Comerç Just, i els ofereix suport tècnic, social y financer. Mahaguthi és un dels principals companys de viatge d’Himalayan Paradise al Nepal. Mahaguthi té el segell de la World Fair Trade Organization i pertany a Fair Trade Group Nepal.

Productes de MAHAGUTHI que pots trobar a HIMALAYAN PARADISE: bijuteria, feltre (mòbils, clauers, moneders…), articles d’Art Mithila, artesania en paper, artesania tibetana.

Més informació sobre MAHAGUTHI: www.mahaguthi.org
Newsletter de Mahaguthi

Cooperatives