Ceràmica Solidària

Tots els productes de ceràmica que trobaràs a Himalayan Paradise provenen de la ciutat medieval de Bhaktapur, una de les tres ciutats de la Vall de Kathmandu, al Nepal. Aquesta ciutat està catalogada com a patrimoni de la humanitat per la UNESCO, i en els seus estrets carrers segueix viva l’ancestral tradició newar de l’artesania de la ceràmica.

Himalayan Paradise treballa a Bhaktapur amb dues entitats que són, també, col·laboradores de Mahaguthi i Sana Hastakala. Són petits tallers artesans que estan gestionats amb els principis del comerç just. En ells no hi ha treball infantil, estan majoritàriament formats per dones i aquestes reben el mateix sou que els seus companys homes, i els salaris que reben tots els treballadors són justos i els permeten de viure amb dignitat. Es segueixen normes de seguretat, salubritat en el treball i no contaminació, i es respecten els horaris i les festivitats acordades entre tots els treballadors.

Tant al gener com al juliol de 2010 hem visitat els nostres companys alfarers de Bhaktapur i hem pogut veure com mantenen viva la centenària tradició de la ceràmica al Nepal, fent servir mètodes totalment artesans i assegurant un comerç just i sostenible. Amb la seva ancestral saviesa creen preciosos objectes de decoració i menatge pensats per a ser fets servir i disfrutats avui dia.

Productes a HIMALAYAN PARADISE: teteres, menatge (plats, tasses, jocs de sushi…), incensers, cremadors d’essències, escultures i articles de decoració de ceràmica de Bhaktapur.

Cooperatives