WSDP: oportunitats per a les dones més desfavorides

Productes de Women Skills Development Project
Productes de Women Skills Development Project
Productes de Women Skills Development Project
Productes de Women Skills Development Project

Al gener del 2010 vam anar fins a Pokhara per visitar la cooperativa Woman Skills Development Project, un projecte molt sòlid que des de fa més de 35 anys dóna oportunitats a dones amb risc d’exclusió social de las àrees rurals properes a Pokhara, al nordoest del Nepal.

En arribar a la cooperativa, l’encantadora Ramkali Khadka ejns va rebre amb un gran somriure i ens va explicar amb tot detall i amb passió aquest projecte tan meravellós que ella mateixa va fundar per donar a les dones del Nepal eines per a l’autosuficiència. Juntament amb ella i algunes de les cooperativistes vam compartir un dia de feina i d’il·lusions compertes.

WSDP es dedica a la incorporació al mercat laboral de dones vídues, solteres, analfabetes o amb risc d’exclusió social, les forma en diferents àmbits i els facilita una feina de forma continuada i digna. La tasca d’aquesta entitat se centra en l’elaboració de bosses, joguines per a nens, sabatilles, moneders… tot fet de manera totalment artesana i amb cotó 100% orgànic tenyit amb tints naturals. El procés íntegre de producció dels articles es fa a la cooperativa: des del cultiu del cotó fins al tint, passant pel patronatge, el disseny, la confecció… Es creen col·leccions d’articles amb un estil molt colorit i especial, articles que sens dubte desprenen l’amor amb què s’han fet, i gràcies als quals moltes dones han pogut i poden viure del seu meravellós treball.

Aquest projecte va començar formant a 13 dones als anys 70 i actualment ja son més de 100 les que en formen part i es beneficien dels seus programes de formació i treball. L’entitat funciona de manera democràtica i totes les cooperativistes reben un sou just i equitatiu pel seu treball. Per descomptat, no hi ha treball infantil i es respecten les normes de salubritat laboral i no contaminació.

Aquesta entitat pertany al Fair Trade Group Nepal i té el segell de la WFTO.
Més informació: www.wsdp.org.np

Productes a HIMALAYAN PARADISE: bosses, necessers, carteres, fundes de mòbil, joguines i decoracions nadalenques de WSDP.

Cooperatives